25 november 2019

4daagse fietsvakantie KBO Vinkel

Vierdaagse fietsvakantie van de KBO 18-19-20-21 juni 2019

Dinsdagmorgen 18 juni om  half negen  verzamelden de deelnemers aan de fietsvakantie zich bij ’t Zijl.

De zon was er ook al, dus vertrokken we met frisse moed en de wind in de rug richting Made. Langs het Maximakanaal richting Empel waar we de eerste koffiestop hadden. We fietsten lekker over de dijken achter Den Bosch langs. In Heusden stonden de tafeltjes en stoelen op de terrassen al op ons te wachten voor de lunch. De helft van de heenreis hadden we al achter de pedalen, de tweede helft was een makkie. We arriveerden tegen 5 uur in Made bij Hotel de Korenbeurs: ons verblijf voor de komende dagen. Het terras werd meteen in gebruik genomen, want een lekker koud drankje ging er wel in.

Het Hotel zag er mooi uit en de kamers en de verzorging waren prima in orde.

De volgende morgen voerde de fietsroute ons van Made naar Den Hout waar we bij een ijsboerderij koffiedronken en ’s morgens om 10 uur al aan het ijs zaten. Door een schitterend natuurgebied, de Vrachelse Heide, gingen we naar Teteringen. We fietsten boven Breda  langs de Mark naar Terheijden,  waar we met een klein veerpontje over de Mark gezet werden om te lunchen in het dorp. Over Zevenbergschenhoek  gingen we via Hoge Zwaluwe weer terug naar Made.

Voor donderdag stond de Biesbosch op het programma. Een pittige tocht van 60 km. , maar het was meer dan de moeite waard. Er zat wederom een vaartochtje in met een klein veerpontje over de Bergsche Maas, en later nog een veerpontje waar met moeite 12 personen op konden, over een zijtak. Fietspaden over de dijken met een schitterend uitzicht over het water en de bossen. Je hoorde en zag allerlei vogels en verder was er een rust en een stilte die ons allemaal overrompelde. Het was echt een prachtige tocht. Terug in het hotel konden we na een opfrissertje ook nog genieten van de wedstrijd tegen Canada van het Nederlands Dameselftal.

Het hotel  had de laatste avond  een eetzaaltje voor  ons alleen geregeld en daar werd het erg gezellig ! Maar ja het was wel de laatste avond …Vrijdagmorgen  gingen we al weer richting Vinkel !

Via Geertruidenberg, Raamsdonk en Waspik –Zuid, waar we een koffiepauze hadden, richting Drunen. Aan de rand van de Drunense  Duinen lunchten we, en langs het Drongelens Kanaal fietsten we verder richting Vught. Het terrein werd bekender! Via den Bosch en  langs het kanaal  belandden we voor een laatste drankje bij De Fuik in Berlicum.( of is dat nog Rosmalen?).

Al met al hebben we 4 mooie dagen gehad met elkaar. Lekker gefietst en gebuurt onderweg.

Genoeg stops om even de pijnlijke billetjes van het zadel te lichten. We hebben de meeste tijd over mooie fietspaden gereden en dat is lekker relaxed fietsen. Geen fietsenplakspullen nodig gehad en ook geen verbandtrommeltje. De tochten waren prachtig, de organisatoren Nelly en Frans hadden het perfect geregeld. Het was voor beiden de eerste keer, alle lof voor de moeite die ze gedaan hebben. Ik denk dat ik voor alle deelnemers kan spreken als ik zeg: “Chapeau”! Wij zijn unaniem van mening dat ze het volgend jaar weer mogen!

Een enthousiaste deelnemer ,

Toos