Gezond blijven dat willen we allemaal en gezond leven kan daarbij helpen. Ria van Dijk, diëtist, heeft ons verteld hoe we goed voor ons lichaam kunnen zorgen. Zorg voor goede voeding, onderhoud je sociale contacten, zorg voor ontspanning en voldoende slaap,  beweeg regelmatig en doe dingen waar je blij van wordt.
Dieper werd ingegaan op het onderwerp voeding. Belangrijk is natuurlijk gezond en gevarieerd eten en vooral opletten wat je juist niet moet eten. In veel producten die we in de supermarkt kopen zitten vetten die helemaal niet goed zijn voor ons: palmvetten of -olie, geharde vetten of -olie,  gehydragoneerd vet of olie of transvetten. Zie je dit op de ingrediëntenlijst staat dat raad Ria je aan deze in de supermarkt te laten staan.
Een plak volvette kaas of een bakje volle yoghurt mag dan weer wel. Hier zitten ook veel vetten in maar dit zijn geen bewerkte vetten en een gezond lichaam heeft ook vetten nodig. Algemeen wordt wel aangeraden meer plantaardige producten te eten en minder dierlijke producten.
Kortom het was een leerzame middag en wellicht hebben de deelnemers wel even wat langer tijd nodig voor de dagelijkse boodschappen.